Lelépő
Image default

Kiderült, melyek az ország legjobb szállodái

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai partnerségében. Az elismeréseket péntek este adták át.

A fővárosi szállodák vitték a pálmát

Az Év Szállodája 2023 cím nyertese az 5 csillagos kategóriában a Hilton Budapest lett.

A fővároson kívüli 4 csillagos „full service” kategóriában a Thermal Hotel Visegrád győzött. A Budapest 4 csillagos „limited service” kategóriában a Hotel Vision Budapest nyert.

A fővároson kívüli 3 csillagos kategóriában az Elixír Medical Wellness Hotel, Mórahalom bizonyult a legjobbnak. A Budapest 3 csillagos „limited service” kategóriában pedig a Bo18 Hotel kapta a díjat.

A közleményben kiemelték, hogy a szállodaipar egy rendkívül munkaerőigényes ágazat. Az MSZÉSZ egyik legfőbb feladatának tekinti, hogy támogassa a fiatal tehetségeket, ezért 2024 januárjában ismét meghirdette az Év Fiatal Szállodása pályázatot, amelyre 35 év alatti tehetséges szállodai részlegvezetők és igazgatók nevezhettek.

Lőrincz Dániel lett az év fiatal szállodása

Az idén tizenkét sikeres fiatal döntött úgy, hogy megméretteti magát, közölük az Év Fiatal Szállodása 2023 címét Lőrincz Dániel, az Ensana Grand&Thermal Hotel Margitsziget étteremigazgatója nyerte.

A győztes az ezer eurós pénzdíj és egyedi díszoklevél mellett az ország vezető szakembereivel történő konzultációkat, sajtómegjelenéseket, az MSZÉSZ Év Technológiai Újítása 2024 díjának szakmai zsűrijébe való meghívást, valamint a Magyar Turizmus Akadémia 2024 őszén induló Vezetői Akadémia programsorozatában való részvételt nyert.

Mint ismert, a szövetség 2013-ban azzal a céllal hívta életre a pályázatot, hogy a szektor kiemelkedő szállodáit példaképként állítsa az iparág elé. Emellett a vendégek figyelmét is felhívja a magas minőségű szolgáltatásokat kínáló hotelekre. A zsűri az értékelésnél a szállodák kínálati színvonala mellett számos szempontot vett figyelembe. Az üzemeltetést segítő innovatív fejlesztések és a versenytársakhoz viszonyított piaci teljesítmény is számított.

Lelépő, forrás: MTI,  fotók: Facebook oldalak

Kapcsolódó