Lelépő
Image default

Meglepő véleményük van a turistáknak Budapestről – Itt az eredmény

Egy felmérés szerint a magyar főváros kapja a legkevesebb rossz értékelést a turistáktól a világon – írja a vezess.hu.
 
Napjainkban egyre több utazós blog és influenszer van hatással ránk, amikor következő utazásunkat vagy nyaralásunkat tervezzük. A Radical Storage készített egy felmérést, ahol arra voltak kíváncsiak, hogy a világ népszerű turistacélpontjai közül melyik múlta alul, illetve felül az előzetes elvárásokat.
 
Ehhez nyolszázhuszonhatezer értékelést elemeztek ki a TripAdvisoron száz városhoz köthetően, és keresték a negatív kifejezéseket, szavakat.
 
Értelemszerűen ahol a legnagyobb a negatívok aránya, az a helyszín túlértékelt, és ahol kevés rossz visszajelzést találtak, az egy alulértékelt úti cél.
 
A legtúlértékeltebb város tavaly Párizs volt,
idén azonban az Egyesült Államokban található Orlando, ahol egyébként a Walt Disney World is található. A negatív kommentek itt kiemelkedően magas arányban voltak jelen, 19,52 százalékuk lehúzta a várost. A második helyen az indonéz főváros, Dzsakarta áll és dobogós még a thaiföldi Pattaya.
 
 
Az első tízben főleg ázsiai helyszínek szerepelnek még, kivéve a hatodik helyezett Johannesburg Dél-Afrikából.
 
A pozitív lista élén Budapest végzett, a magyar főváros a felmérés szerint 2022 legalulértékeltebb célpontja.
 
A pozitív kommentek aránya 96,17 százalék volt, de az első tíz helyezett között nem volt egyszázaléknyi az eltérés.
 
Budapest mögött egyébként a belga főváros, Brüsszel lett a második, a svájci Zürich pedig a harmadik. Ázsiai és afrikai helyszín nem szerepel ezen a listán.
 
Vezess.hu – Fotók: Unsplash
 
 

Kapcsolódó