Lelépő
Image default

Európa negyedik legjobb őszi úti céljának választották Budapestet

Ha ősz, akkor városnézés. Ha városnézés, akkor tárt karokkal várnak Európa legszebb városai is. De hogy hova érdemes mindenképpen elugrani? Például Budapestre – írja a TimeOut.

Az ősz ideális egy felejthetetlen városnézésre, hiszen olyankor még nincs hideg, de már a nyári forróságtól sem kell tartanunk. Kényelmesen barangolhatunk a romantikus utcákban, piknikezhetünk a legszebb parkokban és gyönyörködhetünk a panorámákban a legjobb kilátópontokon. A DiscoverCars.com megnézte, melyek azok az európai városok, ahová idén ősszel érdemes elugrani.

Budapest pedig fantasztikus helyen végzett.

Budapest a lista első felében

A DiscoverCars.com ranglistájának összeállítása során olyan tényezőket vett figyelembe, mint a repülőtér közelsége, a jó ár-érték arányú szállások száma, az egyhetes autóbérlés átlagos költsége valamint az őszi időjárás. A listán az első helyen Barelona végzett köszönhetően több mint ötszáz megfizethető szállodájának és ezerhétszáz éttermének.

A második helyezett Lisszabon lett zseniális időjárásával és a São Jorge-kastély látképével. A harmadik helyen Berlin végzett az alacsony csapadékmennyiség, az élénk éjszakai élet, valamint a múzeumok és a galériák gazdag kínálata miatt.

Budapest az összesített listában negyedik lett.

Olyan városokat előzött meg, int Gdansk, Amszterdam, Koppenhága, Bilbao, Bordeaux vagy Pula.

Ezt olvastad már?

Budapest sorra zsebeli be a rangos elismeréseket. Legutóbb a világ tíz legnagyobb sportvárosa közé választották a magyar fővárost. Rendkívül hangsúlyosan kerül latba az is, hogy a város nemzetközi sportesemények szervezése terén mennyire számít rutinosnak. Budapestet a vizes világbajnoksának és a labdarúgó Európa Liga-döntőnek köszönhetően kiemelten értékelhették. Természetesen a fővárosi sportlétesítmények építése, fejlesztése is fontos szempont volt.

Budapestet a világ tíz legnagyobb sportvárosa közé választották

Lelépő, fotók: Unsplash

Kapcsolódó