Lelépő
Image default

Kiderült, melyek a legnépszerűbb magyar városok karácsonykor

A drágulás ellenére is többen töltik az ünnepeket utazással, mint az elmúlt években. Az egy főre jutó éjszakánkénti átlagár karácsonykor tavalyhoz képest közel 23,5 százalékkal nőtt. Szilveszterre és a jövő év első két hónapjára is több foglalás áll bent, mint egy évvel korábban, ilyenkor.
 
A Szallas.hu foglalási adatai szerint nőtt az év végi és a jövő év eleji foglalások aránya az elmúlt évekhez képest. A karácsonyi időszakra szóló, december 19-éig beérkező foglalások száma 30 százalékkal nőtt tavalyhoz, és 3 százalékkal 2019-hez képest. Az egy főre jutó, egy éjszakára szóló átlagár 16 ezer forint, ami 23,5 százalékos növekedés tavalyhoz, és 45 százalékos drágulás 2019-hez viszonyítva. 
 
A karácsonyt otthonuktól távol töltők fele wellness-szálláshelyet választott.
 
A foglalások 48 százaléka hotelbe, 23 százaléka apartmanba, 16 százaléka vendégházba, 10 százaléka panzióba, 3 százaléka egyéb típusú szálláshelyre szól.
 
Budapest, Hévíz, Eger, Gyula és Zalakaros bizonyult eddig a legnépszerűbb úti célnak.
 
A top 10-es ranglistára még Cserkeszőlő, Pécs, Siófok, Hajdúszoboszló és Szeged került fel. A legnagyobb hazai turisztikai régiók közül karácsonykor Észak-Magyarország (20,55%), a Balaton (15,46%), és a Dél-Alföld (13,95%) részesül legnagyobb arányban a foglalásokból. Az észak-magyarországi régióban pedig
 
Eger, Miskolc, Szilvásvárad, Parádfürdő, Egerszalók és Miskolctapolca a legkeresettebb.
 
Valamennyi szállásadó extra programokkal várja a kikapcsolódásra vágyókat. Lesznek élőzenés estek, sztárvendég énekesek, bűvészek, humoristák is. Persze a kisgyerekekre is gondolnak, például lehet mézeskalácsot díszíteni, és egyéb kézműves foglalkozásokkal is készülnek sok helyen. A felnőtteket pedig pedig forralt borral várják.
 
Az óév elbúcsúztatása végett is többen kelnek útra: tavalyhoz képest több mint duplájával nőtt eddig az előfoglalások száma, de 2019-hez képest is 20 százalékos a gyarapodás.
 
A legtöbben Egerben, Szegeden, Pécsett, Gyulán és Siófokon koccintanak éjfélkor.
 
Az új év első két hónapja is bizakodásra ad okot, a Szállás.hu-nál már most kétszer annyi foglalás áll bent, mint tavaly ilyenkor, 2019-hez viszonyítva pedig csaknem 10 százalékkal nőtt az előfoglalási arány.
 
lelépő.hu, fotók: flickr, Advent Pécs

Kapcsolódó