Lelépő
Image default

Magyar síterepen élte át élete legjobb élményét a snowboard-bajnok

A tavaszias időjárás sem szabhatott határt a több snowboard-stílust ötvöző Banked Bakony freestyle találkozónak. Nyolc kategóriában összesen százhuszonnyolc versenyző állt rajthoz, a legfiatalabb résztvevő mindösszesen hét, míg a legtapasztaltabb rider ötvenhat éves volt.

Az immár harmadik Banked Bakony szervezőinek idén is sikerült nemzetközi versenyzőket meghívni. A magyar hódeszkások mellett többek között osztrák, német, román, amerikai, brit és argentin snowboardosok is rajthoz álltak.

Speciális pályán versenyeztek a riderek

A „banked slalom” egy speciális, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny szakága a nemzetközi snowboard-sportnak. A riderek legalább tíz döntött kanyarból álló, hullámokkal és egyéb épített elemekkel tele tűzdelt pályán versenyeznek a legjobb időeredményért.

Minden kategóriában rendkívül szoros eredményt hozott a banked szlalom verseny. Open női kategóriában az aspeni X Gamesről ide érkező Annika Morgan nyert, ezzel

megelőzve a legjobb magyar lányokat, Tóth Emmát és Brunner Blancát.

„Hihetetlen élmény volt az egész Banked hétvége! A verseny és a térség egyedi hangulata nem hasonlítható az Alpokhoz vagy éppen az amerikai sípályákhoz. Jó érzés volt kicsit kikapcsolódni és igazán felszabadult körülmények között versenyezni és bulizni” – mondta Annika Morgan.

Brit győzelmet hozott a Banked Bakony 2024

Az Elite férfi kategória győztesének járó trófeát a címvédő bajnok – a versenyt térdsérülése miatt kihagyni kényszerült – Fricz Botond adta át brit Jake Simpsonnak.

Őt Európa leglazább és legviccesebb freestyle snowboardosai között tartanak számon.

A versenyző testvérével, Joe Simpsonnal együtt érkezett Magyarországra.

„Nem gondoltam volna, hogy Eplénybe kell elutaznom ahhoz, hogy életem legjobb banked szlalom pályáján csússzak. A szűk kanyarok és magas falak technikássá és rendkívül változatossá tették a pályát, amin tényleg olyan érzés volt lejönni, mintha egy hullámon szörföznénk. Jövőre mindenképpen szeretnénk visszajönni!” – árulta el Jake Simpson.

Ahogyan azt a Lelépő korábban már megírta, a Banked Bakony a nemzetközi snowboard szövetség (WSF) hivatalos versenynaptárának egyik kiemelt állomása. A szervezők nem titkolt célja, hogy a hagyományteremtés mellett a Bakony térségét is megmutassák az idelátogató érdeklődőknek, versenyzőknek és az eplényi Síarénát felhelyezzék a nemzetközi snowboard térképre.

Lelépő, fotók: Banked Bakony 2024

Kapcsolódó