Balatongyörökön megnyitott az első olyan „VIP” fagylaltozó, amely a prémium minőséget, a modern dizájnt és az ügyfélközpontú kiszolgálást helyezi a középpontba, mindezzel választ kínálva a Balatonon egyre inkább megjelenő tudatos fogyasztói igényekre.
A Balatongyörökön most átadott új fagylaltozó, a Promenád Fagyipont tulajdonosai szerint a vendégek ma már nem csak finom fagyira, süteményre vágynak, hanem arra is, hogy azt ne egy ’70-es évekbeli bodéban szolgálják ki nekik.
Vadócz Jenő, a Promenád Cukrászda és Kávéház cukrászmestere elmondta, hogy a strandon versenydíjas különlegességeket kóstolhatunk. A fagylaltospultban megtalálható például a tavalyi év Balatoni Fagylatja verseny nyertes íze, a Balatoni Mámor. Ebben a csodás kreációban a diófagylalt, a vörösboros fügeöntettel és karamellizált dióval találkozik.
Szintén megkósotlható az idei Év fagylaltja országos verseny kiemelt finomsága is
, a Százéves Alma, illetve a hazánkban csak néhány helyen elérhető Vatikán fagylalt is. Előbbi szerecsendiós alapját, az alma-cider variegato és a ropogós diós crumble teszi teljessé.
„A Balaton ma már fagylalt-nagyhatalom. Nincs még egy turisztikai régió Magyarországon, ahol ennyi kiváló kézműves fagylaltozó működne” – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke.
Lelépő, fotók: Promenád Fagyipont