Lelépő
Image default

A világ egyik legismertebb regénye ihlette a Balaton új ötcsillagos szállodáját

Megnyitotta kapuit a szántódi ötcsillagos Mövenpick BalaLand Resort és FamilyPark, amelynek húszmilliárd forintos fejlesztését hét milliárd forinttal az állam is támogatta. 
 
A magyar tenger partján, Tihannyal szemben, Szántódon nyitotta meg kapuit a Balaton új ötcsillagos szállodája, amelynek pénteki megnyitóján Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter is jelen volt. A politikus a magyar Dreamland Holding turisztikai ingatlanfejlesztő csoport beruházásának eredményeként felépült és az Accor nemzetközi szállodaipari csoport által üzemeltetett szántódi Mövenpick BalaLand Resortról azt mondta, hogy több mint húsz milliárd forintos fejlesztést az állam hét milliárd forinttal támogatta.
 
 
A Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül címe könyve ihlette hotel az a célt szolgálja, ami az elmúlt évtizedek, de különösen a rendszerváltozás óta cél, hogy a Balaton ne csak a júniusban, júliusban és augusztusban, hanem egész évben is élvezhető, kihasználható legyen. A szántódi hotel családias, százkilenc szobás és gyermektematikára épül, a létesítmény foglaltsága pedig húsvétra már most ötven százalék felett van. 
 
 
A Mövenpick BalaLand beltéri és kültéri víziparkot, kalandparkot, több mint ötezer négyzetméternyi beltéri létesítményt és száztizenkét lakóapartmant foglal magában.
 
Mint ismert, a Mövenpick hotelmárkának a szántódi ötcsillagos szálloda az első magyarországi létesítménye. 
 
Lelépő.hu, fotók: MTI, Balaland

Kapcsolódó