Lelépő
Image default

Olyan történik az Aquincumban, amire soha nem volt még példa

Többek között hagyományőrző bemutatókkal, vezetett sétákkal, ismeretterjesztő előadásokkal is várják a Floralia római tavaszünnepen a közönséget május 12. és 14. között az Aquincumban.

Május 12-én, pénteken, a fesztivál nulladik napján iskolás csoportok mérik össze ügyességüket a nagy aquincumi aszfaltrajzversenyen. Ezen a napon a felnőtt látogatók számára ismeretterjesztő előadásokkal és légiós bemutatóval készülnek a szervezők.

Hétvégén az Aquincum polgárváros utcáit ismét ellepik a Flora istennő szertartására igyekvők. Lesznek gladiátorviadalok, valamint légiós és barbár harcosok bemutatója is. Az érdeklődőket ifjúsági olimpiai játékokkal és harcosképzővel, kézműves foglalkozásokkal és vásárral, divatbemutatóval és szakállszépségversennyel is várják. Lesznek továbbá

vezetett séták az állandó és az időszaki kiállításokban, gyorstalpaló latin tanfolyam, rabszolgavásár, gyerekszínházi program, családi kalandjáték de még görög-római táncház is.

Különlegeség, hogy idén először a rómaiak helyett a barbárok veszik át az Aquincum feletti irányítást. Így az is kiderül, hogyan ünnepelhetett egy fontos ókori ünnepet a város lakossága barbár fennhatóság alatt. A program a harmadik kerületi lakosok számára ingyenes.

Lelépő.hu

Kapcsolódó