Lelépő
Image default

Három napon át változatos programokkal ünneplik a Föld napját a Fővárosi Állatkertben

Változatos programokkal várja látogatóit a Budapesti Állatkert a péntektől vasárnapig tartó Föld Fesztiválon, amely lényegében a Föld napja alkalmából megrendezett, három napon át tartó eseménysorozat a környezetvédelem, a természetvédelem és az élővilág megismerésének témakörében. Az Állatkert és partnerei tizenhat állomáshelyen változatos látnivalókkal, élményekkel készülnek a fesztiválra, és természetesen a főszezon szokásos állatbemutatóit, látványetetéseit, élményprogramjait is megtartják.

Április 21-től 23-ig, azaz péntektől vasárnapig tart a Föld Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A városligeti intézményben több évtizedes hagyomány, hogy a Föld napja alkalmából több napon át tartó rendezvényt tartanak a környezetvédelem, a természetvédelem és az élővilág megismertetése jegyében.

A pénteki napon elsősorban az óvodák és iskolák tanulmányi csoportjait, hétvégén pedig a családokat várják változatos programokkal.

Az Állatkert különböző pontjain összesen tizenhat állomás várja az érdeklődőket.

Az egyik helyszínen például kézműveskedni lehet az állatkerti Zöldműhely csapatával, egy másik állomáson pedig a kertben folyó vadállatmentő munkát lehet megismerni. Lesz játékos zoopedagógiai ismeretterjesztő állomás, kertészeti program, „TapiZoo” kézbe vehető állati alkatrészekkel és rovarász bemutató is.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a madárbarát kertekkel, mindennapi madárvédelemmel foglalkozó állomással készül, illetve egy másik helyszínen a hazai hüllőket és kétéltűeket ismertetik meg a látogatókkal. A Talajtani Intézet és a Magyar Talajtani Társaság interaktív állomással gazdagítja a programot, az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztálya Vadonleső Programjának keretében pedig az év emlősét mutatják be. A Herman Ottó Intézet állomásánál közös komposztálásra invitálják a közönséget, sőt az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság is képviselteti magát egy interaktív állomással.

Lesz Ökocsiga játszóház, illetve fenntarthatósági játszóház is – ez utóbbi a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület jóvoltából. A Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület állomásán pedig a fenntartható jövőről tájékozódhatnak a környezetvédelem iránt érdeklődők.

A Föld Fesztivál programjai mellett természetesen a közelmúltban elkezdődött főszezoni „Légy ott!” élményprogramokat is megtartják,

sok-sok élménnyel, látványetetéssel, állatbemutatóval és tréninggel.

Tréninget tartanak például az oroszlánfókáknál és az elefántoknál is, a Cápasuliban pedig délben merüléses cápaetetést is tartanak, melynek során a gondozók könnyűbúvár felszerelésben merülnek le a cápák közé.

A Föld Fesztivál három napján a „Légy ott!” élményprogramok sora egy extra eseménnyel is kiegészül. 15.30-tól ugyanis a vízilovaknál is lesz egy ismeretterjesztő program, abból az alkalomból, hogy az Állatkert Tücsök nevű vízilova a közeli napokban ünnepli 50. születésnapját. Tücsök egyébként a Budapesti Állatkertben is született, így immár fél évszázada a budapestiek egyik kedvence.

Lelépő.hu

Kapcsolódó