Lelépő
Image default

„Eddig ültettünk. Mostantól éltetünk!” – Hétvégén megünnepelhetjük a 10 millió Fát

„Eddig ültettünk. Mostantól éltetünk! Ez a pillanat egyben egy új időszak, a fáink életben tartását, növekedését biztosító éltetési szezon nyitánya is. Ilyenkor egy picit együtt kell átalakulnunk 10 millió fából 10 millió vízcseppé” – olvasható a 10 millió Fa honlapján. Ezt pedig egy fantasztikus családi nappal kívánják megünnepelni.

Június 10-én, nyílt országos találkozóján és családi napján délelőtt tíztől várja az érdeklődőket a 10 millió Fa országos közösség. A Grundban ott lesz Geszti Péter és Váczi Eszter, Boldizsár Ildikó, Szabó Simon, Döbrösi Laura, Pokorni Lia és Pumped Gabó. A gyerekeket Aszalós Rita szórakoztatja majd.

A Grundnak köszönhetően egy órakor vega és nem vega bográcsos lecsót fogyaszthatnak ingyenesen a résztvevők. A tervezett program szerint a délután kettőtől kezdődő eszmecserék sorát Boldizsár Ildikó és Bojár Iván András beszélgetése nyitja. Ennek központi eleme a 10 millió Fa fő tevékenysége, a faültetés, illetve az éltetés lesz. A cél, hogy felhívják a figyelmet a víz és az nyáron esedékes öntözés szerepére.

A napot Geszti Péter és Váczi Eszter koncertje zárja negyed hattól.

Mint ismert, a 10 millió Fa közösség az első országos civil faültető szervezete, mely 2019-ben alakult és mára száznál több településen sok ezer önkéntes dolgozik minden szezonban a közösségi faültetéseken.

Lelépő

Kapcsolódó