Lelépő
Image default

Rangos nemzetközi építészversenyen lett világbajnok az MVM Dome

Az MVM Dome projekt lett a ”Sportlétesítmények” kategória győztese a MAPEI referenciaépületek világversenyén – adta hírül a Magyar Építők. A MAPEI Csoport leányvállalatai között 20. alkalommal megrendezett Reference Grand Prix versenyre több mint kétszáz pályázat érkezett a világ minden tájáról. Egy évvel korábban a Puskás Aréna nyerte el a rangos díjat.

A Reference Grand Prix egy nemzetközileg elismert megmérettetés, amelyen a Mapei leányvállalatai mérik össze teljesítményüket a világ minden tájáról. Idén több mint kétszáz kiemelkedő pályázat érkezett, és

az MVM Dome kiemelkedett a sportlétesítmények kategóriában.

A több mint húszezer néző befogadására képes modern és multifunkcionális MVM Dome Magyarország legnagyobb sportcsarnoka. A Market Zrt. generálkivitelezőként koordinált kivitelezésben a Mapei Kft. a melegburkolati munkákban vett részt.

A vállalat munkálatokhoz aljzatkiegyenlítők, alapozók, simítóhabarcsok, ragasztók és hézagkitöltők alkalmazásával járult hozzá, mintegy huszonegyezer négyzetméteres területen. A melegburkolatok Mapei megoldásait a Dósa Padló Kft. kivitelezte.

Európa legújabb és egyik legnagyobb multifunkciós rendezvényhelyszíne.

Az MVM Dome befogadóképessége elrendezéstől függően akár több mint húszezer is lehet – olvasható a hivatalos weboldalon. A csarnok ünnepélyes átadására 2021. december 16-án került sor és röviddel az átadás után már a 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság mérkőzéseinek adhatott otthont.

Az MVM Dome épületét innovatív, változatosan variálható terek, különleges építészeti megoldások jellemzik. Magyarország legnagyobb és legmodernebb multifunkciós rendezvénycsarnokát, különleges épületüzemeltetési megoldásai mellett modern hang-, fény- és vizuáltechnikai felszereltsége teszi alkalmassá nagyszabású koncertek, showműsorok, szórakoztató családi programok, vállalati rendezvények és kiállítások lebonyolítására.

Nemrégiben szintén egy fantasztikus nemzetközi sikerről számoltunk be. A szakmai zsűri után a közönség szavazatainak köszönhetően válhatott Európa legjobbjává a Városliget fejlesztése.

Lelépő, fotók: MVM Dome Facebook oldala

Kapcsolódó