A gyulai Balogh László és Kis Roland mestercukrászok tortája, a „DCJ Stílusgyakorlat”, lett Magyarország Tortája 2025-ben. A különleges sütemény egy újragondolt dobostorta, amelyben meggyzselé, csokoládékrém és karamell játszik ízharmóniát, miközben roppanós rétegek és látványos függőleges szeletek teszik emlékezetessé.

A torta neve Dobos C. József előtt tiszteleg – a híres dobostorta ugyanis idén ünnepli 140. bemutatkozását a nagyközönség előtt. A „Stílusgyakorlat” pedig azt jelzi: itt nem egyszerű utánzásról, hanem valódi kreatív újragondolásról van szó.
Az édesség különlegessége, hogy meggypálinkával bolondított zselé, mandulagrillázs, vajban gazdag piskóta és tejcsokoládé glazúr alkot benne izgalmas rétegeket. A végeredmény: egy igazi desszertélmény, aminek minden falatja meglepetés.

A második helyen a „Vadszüreti csábítás” végzett (Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső), harmadik lett a „Fürtös menyecske” (Mozart Cukrászda, Hévíz).
Cukormentes álom: itt az „Álmodozó”!
A cukormentes változatban idén a váci Kovács Alfréd tortája, az „Álmodozó” lett a nyertes. A klasszikus Lúdláb és Rigójancsi hangulatát idéző csokoládé-meggy kombó hozzáadott cukor nélkül hódít.

A kakaós-mandulás piskóták között fahéjas chiamagos meggyragu és tejcsokikrém bujkál, némi kakaóbabtörettel megbolondítva.

Csak 231 kalória és 13,7 g szénhidrát szeletenként, így ideális választás lehet cukorbetegeknek, diétázóknak is.
Kóstold meg Te is!
A győztes tortákat augusztus 19-től lehet megkóstolni a Magyar Ízek Utcájában a budapesti Várkert Bazárnál, illetve országszerte több száz cukrászdában. A teljes cukrászda-listát augusztus 18-tól megtalálod a www.cukraszat.net oldalon.
Lelépő


