Lelépő
Image default

Jön a MATINÉ! Borkóstoló, gyerekprogramok és indiánnyár a Balaton legjobb pincészeteiben

A Szent György-hegy hajnalig kistestvére idén először kerül megrendezésre szeptember 3-án, a szüreti időszakban.

A szervezők célja egy egész napos laza programot nyújtani, amolyan nyitott pincék jelleggel, ahol a résztvevők közelebbről is megismerhetik a hegy vendéglátóit, borászatait.

A MATINÉ családiasnak és barátságosnak ígérkezik, tíz helyszínnel, déltől este nyolc óráig.

„A szüreti időszakban érezhetően több teher van a borászatokon, mindenki éjjel-nappal munkában van, így különösen ideális egy napközbeni programot szervezni” – mondja Budavári Dóra szervező. Hozzáteszi: a programot mindazoknak ajánlják, akik elsősorban a borok és a chillezés kedvéért mennének.

Szeptember 3-án lehetőség nyílik kóstolni, megismerkedni a pincészetek tételeivel, de le lehet ülni társasozni, kártyázni, lesz gyerekprogram, vagy neki lehet indulni egy jóízű sétának is a kellemes indián nyárban.

A részvételhez nem kell előzetesen regisztrálni, a helyszínek bármelyikén hozzá lehet jutni a kóstolópohárhoz, kétezer forintért.

És hogy milyen programok várnak?

Társasozás, teke, falatok a Zöldülő teraszon, kóstolás a Hóbor Pincénél, utánozhatatlan hangulat a Szászi Birtokon, ping-pong és hinta persze borral a kézben a Horváth Pincénél. Lesz zenés gyerekprogram és máshol nem kóstolható borok a Borbolt a völgyben kertjében, pezsgő és vörösborok kóstolója a 2HA teraszán, betérő a Pap Wines vega lakáséttermébe. Családias hangulat vár a Molnár Pincénél, a NAPVIRÁG pince kihagyhatatlan meséi és borai elvarázsolnak majd, borkekszek és frizzante pedig a Killer Pince romantikus kertjében „terem”.

lelepo.hu

 

Kapcsolódó