Lelépő
Image default

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret választották Európa legjobbjának

Az utasok véleménye alapján a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lett a legjobb európai légikikötő a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító repülőterek között, jelentette be a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (Airports Council International, ACI).
 
A Budapest Airport közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy
ez a díj az egyik legrangosabb elismerés, amelyet repülőtér kaphat.
 
Úgy vélik, a budapesti repülőtéren működő partnerek kemény munkája, az üzemeltető által 2019 óta végrehajtott, mára már százmilliárd forintos nagyságrendet elérő repülőtéri fejlesztéssorozat, valamint a repülőtéri szolgáltatások minőségének emelése érdekében a Budapest Airport vezetősége által az elmúlt években végzett munka tette mindezt lehetővé.
 
Mint ismert, az ACI minden évben több mint harminc teljesítménymutatót lefedő felméréssel térképezi fel világszerte közel négyszáz nemzetközi repülőtér szolgáltatásainak minőségét. Az utasok személyes megkérdezése során a teljes utasfolyamatot vizsgálják, ezáltal az eredmény komplex képet nyújt az utasok repülőtéri tapasztalatairól, a belépéstől kezdve az ott eltöltött időn át egészen a beszállításig.
 
 
A tavalyi év minden negyedéve kimagasló eredményeket hozott a szolgáltatások minősége terén a budapesti repülőtéren;
a pontszámok minden korábbi értéket és régiós versenytársaink pontjait is túlszárnyalták. Az utasok általános elégedettségi szintje egész évben ötös skálán 4 pontot meghaladó értéken állt, és jelentősen magasabb volt, mint a legforgalmasabb 2019-es évben.
 

Kapcsolódó