Lelépő
Image default

Ilyen mesés télen az ország legszebb tengerszeme

A Jósvafői tengerszem télen-nyáron varázslatos látványt nyújt, ezt bizonyítja a Laczkó Gergő friss drónfotója is, aminek láttán mindenkinek elakad a lélegzete. 
 
Talán kevesen tudják, de a Jósvafői tengerszem tulajdonképpen egy mesterséges tó, amely csupán 1942-ben jött létre. Ekkor a Baradla-barlangból eredő Jósva-forrást felduzzasztották, táplálva a Jósva-patakot és feltöltve a mesterséges tavat.
 
Érdekes, hogy a nyáron smaragdzöld színben pompázó tó dermesztő hideg,
 
még a kánikulában is csak ritkán emelkedik tíz fok fölé, így strandolásra egyáltalán nem alkalmas. 
 
 
Míg nyáron mesebeli színeket vonultat fel, télen, a fagyban még varázslatosabb arcát mutatja. A mély, haragos zölddé váló vizet a hófehér táj ölelésében a @borsodizona, vagyis Laczkó Gergő örökítette meg drónnal és osztotta meg az Instagram oldalán.
 
 
A Lelépőn rendszeresen osztunk meg látványos drónfotókat a magyar táj szépségeiről. Itt azt mutatjuk meg, hogyan alakulnak ki új tavak a Hortobágyon, ebben a cikkünkben pedig a hét legcsodásabb felvételt gyűjtöttük össze Erdély elbűvölő szépségéről. És vannak olyan fotók is, amik egyértelműen jelzik, hogy a víz az úr. Ezeken a drónfotókon az áradó Ipolyt örökítették meg.
 
lelépő.hu

Kapcsolódó