Lelépő
Image default

Ekkor lehet regisztrálni a gellérthegyi futurisztikus víztározó bejárására

Elképesztő az érdeklődés a Gruber József víztározó iránt, a Víz világnapja alkalmából 1160-an tekinthetik meg a futurisztikus építményt.
 
Ahogyan arról a Lelépő is beszámolt, a víz világnapja alkalmából – ahogy minden évben – idén is megnyitja a Fővárosi Vízművek a Gruber József víztározót. A gellérthegyi létesítményt március 21-én és 22-én iskolások tekinthetik meg, március 24-én és 25-én pedig előzetes regisztrációt követően bárki megcsodálhatja a nem mindennapi építményt. 
 
 
A Fővárosi Vízművek tájékoztatása szerint
 
a regisztráció március 7-én, 10 órakor nyílik meg,
az ehhez szükséges linket a Facebook-oldalukon fogják megosztani aznap, 9:30-kor. Regisztrálni a név és e-mail cím megadásával lehet majd, egy-egy napon ötszáz nyolcvan érdeklődő számára lesz hely, tehát a Víz világnapja alkalmából a két napon összesen 1160-an tekinthetik meg a különleges építményt. 
 
A Fővárosi Vízművek víztermelési szakemberei ezen a napon valódi idegenvezetőkké válnak,
és háromszor tíz perces részletekben mutatják be a város vízellátását. Az első tíz perc a medence előterében telik majd, ahol a medence építését bemutató kiállítás is található. A következő tíz percben az előtér makettjeinél hallgathatják meg a látogatók a medence működését. Az utolsó tíz percben pedig a betekintő ablaknál a víztér jellemzőivel is megismerkedhetnek. 
 
lelépő.hu, fotó: Fővárosi Vízművek

Kapcsolódó