Lelépő
Image default

Bringás gasztrotúrára csábítanak a Balaton legjobb helyei

Március 29-30-án a bringás ételeké a főszerep, nem csak bringásoknak: „egykezes” falatok, street food jellegű lokális finomságok várnak.

Összesen hét fő helyszín – Hableány, Laposa Birtok, Borbarátok, Bonvino Borbár, Tilia Borvendéglő, Nefelejcs – Sike Balázs Pincéje, Folly Arborétum és Borászat – és hat kiegészítő helyszín – Istvándy Borműhely, Pláne Badacsony Borterasz, Gilvesy B-üzem, LaTéne Desszertműhely, Válibor Vinotéka, Hinta Badacsony – került fel az idei térképre. A fő helyszíneken lehet kóstolni a tematikus Gasztrohegy ételeket, a kiegészítő helyeken borokkal, brunch-al, témához illő ajánlatokkal és programokkal várnak.

„Arra bíztatjuk a vendégeket, hogy sétálva – a csodaszép Kéktúra szakaszt is érintve – vagy e-bike-on fedezzék fel a vidéket, útközben pedig kóstoljanak. Ez márciusban még könnyebb lesz, hiszen a tematika: bringás ételek” – mondja Budavári Dóra, a Gasztrohegy kommunikációs vezetője.

„Ezekre az alkalmakra külön kóstoló fogásokat alkotnak meg a séfek, szezonálisan, a témához illeszkedve. Fontos, hogy ezek direkt kisebb, kóstoló adagok, hogy a vendégek tényleg minél több helyet felfedezhessenek – akár a négy kóstolót tartalmazó kedvezményes Gasztrohegy bérlettel.” – mondja Laposa Bence, a Gasztrohegy egyik alapítója. Ők két hellyel is részt vesznek a programban.

A Gasztrohegy bejárására is egyértelműen a bringa a legjobb találmány: a helyek kellően közel vannak egymáshoz, hogy ez ne jelentsen kihívást, ugyanakkor pont olyan távol is, hogy egy kellemes biciklis túra kerekedjen belőle, pláne, ha belevesszük a három új, távolabbi helyet, a Szent György-hegy tövében a Gilvesy B-üzemet, a badacsonytördemici Nefelejcset és a badacsonyörsi Folly Arborétumot.
.
A Gasztrokaland keretében pedig Kardos Gábor idegenvezetésével lehet megismerni és bejárni négy Gasztrohegy vendéglátóhelyet, a kóstolás közben pedig helyi sztorikat és filozófiát hallgatni.

Lelépő

Kapcsolódó