Lelépő
Image default

Így készültek a karácsonyra az ország nagyvárosai – Képgalériával

Az elmúlt négy hétben ünnepi díszkivilágítást kaptak Magyarország városai, vármegyeszékhelyeink és ikonikus településeink pedig különlegesen varázslatos arcukat mutatták meg adventkor. Mutatjuk, melyek voltak a mi kedvenceink.

Győr

Az adventi időszakra ünnepi ruhát öltött a győri városháza, a Dunakapu tér és környéke. A díszkivilágításban úszó ikonikus épületeket egy óriáskerékről is megcsodálhatták az érdeklődők.

Advent negyedik szombatján pedig különleges fényfestéssel lehetett hangolódni a karácsonyra a Loylolai Szent Ignác bencés templomnál.

Eger

Egerben minden évben a Dobó tér ad otthont az adventi forgatagnak, nem volt ez másként idén sem. A város központi tere igazi mesebirodalommá változott, arany fényben úszott a vásározók legnagyobb örömére.

Nem maradhatott ki a fényárból a legendás vár sem, amelynek sziluettje mesésen rajzolódott ki esténként.

Székesfehérvár

Székesfehérváron több helyszínen is zajlottak az adventi események. A Városház téren gyönyörű karácsonyfa magasodott, ami körül egy kisvonat robogott. a Zichy ligetben egy bámulatos fénykoronában lehetett gyönyörködni.

A városháza homlokzatán pedig egy adventi kalendárium kelt életre, hogy segítse a visszaszámlálást egészen Szentestéig.

Zalaegerszeg

Mesés arcát mutatta meg az adventi időszakban a zalaegerszegi Dísz tér, ahol a díszkivilágítást egy hatalmas adventi koszorú koronázta meg.

Nyíregyháza

Nyíregyháza főtere fantasztikus látványt nyújtott adventkor. Az ünnepi díszbe öltözött Városháza, az előtte álló monumentális Kossuth szobor és a vele szemben található Magyarok Nagyasszonya templom az elmúlt négy hétvégén a vásározók kedvenc találkozási helyévé vált.

Az ott magasodó óriáskerékről pedig mindez madártávlatból is megfigyelhetővé vált.

Lelépő, MTI, Krizsán Csaba, Komka Péter, Vasvári Tamás, Katona Tibor, Balázs Attila

 

Kapcsolódó